Buiten

Veel naar buiten vinden wij belangrijk. Er bestaat voor ons geen slecht weer, alleen slechte kleding. Wij bieden kinderen letterlijk en figuurlijk alle ruimte om op hun eigen manier en tempo veelzijdige ervaringen op te kunnen doen. Onze natuurlijke en stimulerende buitenruimte daagt uit tot onderzoeken, ervaren, bewegen, fantasie en sociaal spel. De speelmogelijkheden zijn eindeloos, waarbij de zandbak en trekkers niet vergeten mogen worden.

Leren is een proces, met plezier, onderzoeken en experimenteren. Door een kind te laten experimenteren doen ze nieuwe ervaringen op. Vieze kleren, een scheur in de broek, een buil of een schram, alles kan geburen bij het onderzoeken van je leven. Bij het spelen en op onderzoek uit gaan zitten kleine ongelukjes in een klein hoekje. Door de overzichtelijke buitenruimte en de veilige inrichting verkleinen  wij de kans op ongelukken aanzienlijk. Onze pedagogisch medewerkers zullen verder, waar nodig, voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren. Dit wil overigens niet zeggen dat er in onze uitdagende buitenruimte geen aanvaardbare risico’s zijn waarbij kinderen hun grenzen kunnen verkennen en verleggen.

Onze buitenruimte is afgezet met een kindvriendelijke omheining waarbij wij nog steeds uit kijken over de boerderij. Ook hebben wij zicht op onze eigen dieren, waardoor het aaien, verzorgen of een broodje brengen naar de schapen en konijnen elke dag mogelijk is.

Onze moestuin staat ook in onze buitenruimte. Hierin poten we eetbare groente en fruit. Met onze moestuin willen wij kinderen laten zien waar ons eten vandaan komt en wat we allemaal moeten doen voor we een lekker bakje met aardbeien hebben. Het is leuk en nog lekker ook!