Groene visie

BoerenHummeltjes is een kleinschalige kinderopvang gelegen tussen de weilanden op de boerderij van de familie Teunissen. Niet alleen onze unieke ligging maar ook onze groene visie maakt ons als kinderopvang uniek. 

In eerste plaats vinden wij het belangrijk dat kinderen zich op hun gemak en zich thuis voelen in een stabiele en liefdevolle omgeving. Een plek waar kinderen zichzelf durven te zijn en zich mogen ontwikkelen op hun eigen tempo en manier.

Wij staan voor 4 pijlers die als leidraad zijn voor ons handelen:

Bij BoerenHummeltjes oefenen kinderen samen, binnen hun veilige haven, voor de grote wereld. Op onze verticale groepen leren kinderen samen spelen, elkaar helpen en rekening te houden met elkaar. Een kind dat zelf mag ervaren, ontdekken, beslissen en fouten mag maken, ontwikkeld zich optimaal. Peuters, maar ook de kleinste Hummeltjes zijn van nature nieuwsgierig naar dingen die anders of nieuw voor ze zijn. Wij geven kinderen dan ook het vertrouwen en letterlijk de ruimte (zowel binnen als buiten) voor initiatief, bewegen en om te ontdekken en ervaren.

Dit ervaringsgericht leren, is leren door te doen en te ontdekken. Dit geeft een boost aan hun zelfvertrouwen en welbevinden. De activiteiten op en rond de boerderij voegen daarbij iets bijzonders toe aan het dagelijks ritme van spelen, eten en slapen.

“Opgroeien kan een kind overal.
Maar echt het beste uit jezelf halen, daar is meer voor nodig”

Wij zetten ons elke dag in om de optimale uitdagende, veilige en vertrouwde omgeving voor ieder kind te creëren. Want wat je leert in je kinderjaren, vormt de basis voor de rest van je toekomst.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op!