Onze werkwijze

BoerenHummeltjes is een kleinschalige kinderopvang gelegen tussen de weilanden op de boerderij van de familie Teunissen. Wij hebben twee groepen (De Koetjes & De Schaapjes) waar wij per dag maximaal 12 of 24 kinderen kunnen worden opgevangen in de leeftijd van 0-4 jaar.

Altijd persoonlijke aandacht

Je thuis voelen, dat is waar wij ons voor inzetten. Want thuis, is daar waar jij je prettig en veilig voelt. Onze pedagogisch professionals zorgen voor een veilige en vertrouwde omgeving, rijk aan spelmateriaal en inspiratie. Wij zijn elk moment van de dag nabij. Samen spelen, knuffelen, lachen en op ontdekking gaan. En wat zijn wij trots als iets wat gisteren nog niet lukte, vandaag opeens wel gaat!

Vooral in de eerste maanden is 1 op 1 aandacht voor baby’s extra belangrijk voor een goede hechting. De verzorging is met aandacht en respect voor alle kinderen. Wij kijken naar de behoeften van de kinderen en spelen hierop in. Je fles drinken wanneer jij hier behoefte aan hebt en heerlijk slapen wanneer je moe bent geworden van je ontdekkingstocht. Maar ook zeker uitdagingen aangaan om grenzen te verleggen!

Wennen

De eerste periode binnen kinderopvang BoerenHummeltjes is altijd wennen. Voor kinderen én voor ouders. Daar nemen we dan ook de graag de tijd voor. Iedereen moet elkaar echt even leren kennen en zijn weg vinden.

Een goede wenperiode speelt een belangrijke rol in het ontstaan van een veilige basis voor uw kind. Voor alle kinderen geldt dat zij kosteloos kunnen wennen als ze nieuw zijn bij ons op het kinderdagverblijf. Wennen gebeurt in overleg op een van de geplaatste dagen.

Op het kinderdagverblijf is het wenmoment tussen 09.00u en 11.00u. Op de buitenschoolse opvang mogen kinderen een gehele ochtend of middag komen wennen. Een wenmoment is altijd kosteloos.

Stap voor stap groeien / Groeien door het zelf te doen

Bij BoerenHummeltjes oefenen kinderen samen, binnen hun veilige haven, voor de grote wereld. Op onze verticale groepen leren kinderen samen spelen, elkaar helpen en rekening te houden met elkaar. Een kind dat zelf mag ervaren, ontdekken, beslissen en fouten mag maken, ontwikkeld zich optimaal. Wij geven ze dan ook het vertrouwen om zo veel mogelijk nieuwe dingen zelf te ontdekken en ervaren.

Elke dag leert je kindje nieuwe dingen op zijn eigen tempo. De volgende stap zet je kindje zodra het hieraan toe is. Daar tussenin, het stukje van net niet en bijna wel, daar ontwikkelen baby’s zich.

Onze pedagogisch professionals geven je kindje net het zetje in de juiste richting zodat ze zich optimaal kunnen blijven ontwikkelen.

“Opgroeien kan een kind overal. Maar echt het beste uit jezelf halen, daar is meer voor nodig”

Wij zetten ons elke dag in om de optimale uitdagende, veilige en vertrouwde omgeving voor ieder kind te creëren. Want wat je leert in je kinderjaren, vormt de basis voor de rest van je toekomst.

Ruimte om te ontdekken en ervaren

Peuters, maar ook de kleinste Hummeltjes zijn van nature nieuwsgierig naar dingen die anders of nieuw voor ze zijn. Wij geven kinderen dan ook letterlijk de ruimte (zowel binnen als buiten) voor initiatief, bewegen en om te ontdekken en ervaren. Dit ervaringsgericht leren, is leren door te doen en te ontdekken. Dit geeft een boost aan hun zelfvertrouwen en welbevinden. Door dit alles rond de boerderij voegt iets bijzonders toe aan het dagelijks ritme van spelen, eten en slapen. Dat maakt ons BoerenHummeltjes!

In onze buitenruimte hebben we een moestuin, hierin poten en zaaien we samen met de kinderen eetbare groenten en fruit. Met onze moestuin willen wij kinderen laten zien waar ons eten vandaan komt en wat we allemaal moeten doen voor we een lekker bakje met aardbeien hebben. Het is leuk en nog lekker ook!

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op!