Boerderij

Op een pedagogisch verantwoorde manier en zo vanzelfsprekend mogelijk, komen kinderen bij ons in aanraking met alles wat de natuur te bieden heeft.  De boerderij sluit aan bij de belevingswereld van jonge kinderen, de buitenlucht, ruimte en het contact met de dieren voegen veel extra’s toe aan de ontwikkeling.

Wij ondersteunen de kinderen in het ontwikkelen van de persoonlijke vaardigheden en het opdoen van kennis. Dit doen wij door activiteiten op en rondom de boerderij aan te bieden. Denk hierbij aan het aaien van de konijnen, de boer helpen met het voeren van de koeien, picknicken in het vers gemaaide gras of wortels telen uit onze eigen moestuin.

Samen met onze pedagogisch professionals mogen alle kinderen mee naar de koeien en de kalfjes. Vooral het helpen van de boer en het aaien van de kalfjes zijn activiteiten die dagelijks gedaan worden. En misschien is er vandaag wel een kalfje geboren!

Het ontwikkelen van (zelf)vertrouwen vinden wij belangrijk. Wanneer kinderen op zichzelf en op de ander durven vertrouwen zullen zij eerder nieuwe uitdagingen aangaan. Het geeft een aangenaam gevoel en dat bevordert het gevoel van eigenwaarde. Door duidelijke grenzen aan te geven weten kinderen waar ze aan toe zijn. Deze grenzen geven hen de ruimte om zich zelfstandig te gedragen en grenzen geven een veilig gevoel.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op!